luni, 26 octombrie 2009

miercuri, 14 octombrie 2009

Recuperare Baile Felix..

Am ajuns si eu anul acesta la Felix, nu internata, nici cu bilet gratuit...mi am cumparat prin agentie Am stat la Hotel Muncel.. aici nu tu conditii , nu tu paturi adaptate...frig ..lenjeria nu a fost schimbata cat am stat,gunoiul se lua de 2 ori pe saptamana....noroc ca gasisem noi ghena. Mobilier, saltea, lenjerii...cred ca s depe tipul lui tataia.iar despre mancare ...nu era comestibila. Asa ca traiasca autoservirea de langa bazar, Restaurantul Amy...si mai era un restaurant vizavi cu meniu ieftin .La hotel recuperarea lasa de dorit; nu au aparate..nu au mai niimic....la bazin femeile stau despuiate nu tu costum de baie..nu tu nimic...vezi ce le atarna la fiecare...le numeri firele de par...bla.bla...asa ca m-am lipsit....am uitat sa va zic la masaj de cum intri iti cere 10 ron cica e pentru solutia de masaj..asa ca am mers ambulatoriu la spital.
La spital se face consultatie ca la carte eu am nimerit la Dr. Lazar 1 ora stateam si lucram la saltea(masa) in timpul asta kineta tragea de mine pana cadeam lata. In fiecare zi schimba exercitiile...ca de sa nu ma plictisesc..si ma rog pana sa obisnuit ea cu mine, pe urma stateam in verticalizator ridicari la spalier...la bazin mi a placut mama ce mai ma baltaceam..dar cu colacul ca de nu la fund ma duceam..mergeam la terapie ocupationala unde faceam la bicicleta electrica...masaj nu am facut ca nu intram cu caruciorul, iar de psiholog nu am avut nevoie..
Despre kinetoterapeuta Dr Brichitta ( sper ca nu am gresit cum se scrie) desi e foarte tanara, are darul asta de "a fi" in meserie. Nu am mai intalnit ca ea pe nimeni, devotata are rabdare si e daruita in ceea ce face, nu tipa ..
La anul sunt programata la sfarsitul lui mai pentru internare...dar sper sa stau mai mult pe acolo. Ca de gazde sunt desule...la preturi cat de cat normale...pentru fiecare .
Iar daca am avut nevoie de taxi m-am imprietenit cu un nene pe acolo si doar il sunam si ma ducea unde aveam nevoie...
A si tot asa a ramas pretul pentru internare 37 ron de persoana pe zi...Casa nu asigura decat tratamentul..

luni, 12 octombrie 2009

Cum te descurci in viata...cu mainii, picioare ...s-au fara ele..

Am intalnit in ultima vreme multe persoane, care se vaitau de serviciul prost, salariul mic..Ca nu sunt multumiti de viata pe care o duc...ca nu au noroc in viata, ca nu au casa,.ca nu au nimic care sa ii faca fericiti, ca nu isi mai doresc sa traiasca.... Ma gandesc acum si la faptul ca eu sunt o persoana cu dizabilitate,nu pot sa ma trezesc sa merg pe picioarele mele la munca, nu pot munci,nu pot sa imi doresc ..Si poate va intrebati de ce? Cineva mi a furat acest drept de la viata! Si poate voi afla candva de ce....Si am dat peste urmatorul exemplu; Uitati-va si sper sa va schimbe mult gandirea.. exemplu de cat de mult poti sa traiesti indiferent de ce iti ofera sau ia viata: precum parti ale corpului.
Sa nu ai nici maini nici picioare ni s-ar parea la un moment dat o viata care nu merita traita.

Pentru Nick Vujicic: attitude is altitude si demonstraza contrariul dupa cum urmeaza:



vineri, 2 octombrie 2009

Nevoile mele lunare....

Pentru ca sunt cum sunt..pentru ca soarta a fost cruda pentru mine..
Cand primesc pensia la usa..ma ia durerea de cap..pentru ca mai presus de toate..trebuie sa imi verific inventarul si cand zic inventarul nu va ganditi ca am o magazie ..cu tot felul de produse ..(as vrea eu) Asa ca lista lunara o stiu de ce am nevoie zilnic ...si mereu ma intreb; Ce imi trebuie mai repede? La ce ar trebui sa renunt? ...Nu am la ce ...am nevoie de aceste lucruri zilnic. As vrea sponsorii, dar unde sa ii gasesc ..ca de e criza. Asa ca fac o lista si o voi afisa aici.V-as ramane profund recunoscatoare daca, dumneavoastra sau prietenii dvs m-ati putea ajuta cu cate ceva. Dumnezeu sa va binecuvanteze! Cine poate sa ma ajute sa ma contacteze;

Pampersi
Scutece absorbante
Servetele umede
Catetere mas 14 (pentru sondare intermitenta)
Pungi colectoare de urina
Microclisme, Microsac
Solbagon, Hidrosorb, Actisorb..betadina, pansamente sterile(daca fac escara)
Crema hidratanta
Medicamente; Augmentin, Cefuroxim, Zinat, Ceftiazin...(in functie de antibiograma) , vitamine, Sirdalurd,
As avea nevoie de un scaun rulant nou...ca asta al meu nu mai prezinta nici o siguranta...mi a promis o fundatie din Aprilie ...dar se pare ca e Criza...poate imi va da cand va trece...