vineri, 26 martie 2010

"GROAPA UCIDE! " CAMPANIE INITIATA DE MOTOCICLISTI DUPA CE DOI TINERI AU MURIT




Accidentul în care doi motociclişti şi-au pierdut viaţa, duminică, după ce au încercat să evite o groapă nemarcată de pe Splaiul Independenţei, nu a rămas fără urmări. Cel puţin în rândul pasionaţilor de motoare, dar nu numai.
Clubul moto Dac Motors, din care făcea parte şi Adrian, unui dintre cei doi motociclişti decedaţi, a iniţiat o campanie de conştientizare a pericolului reprezentat de gropile din asfalt. Lângă fiecare groapă vor fi desenate profiluri ale unor persoane întinse pe asfalt, asemeni celor dintr-un accident mortal.

Deşi a fost demarată vineri, 70 de gropi din Bucureşti au fost deja marcate în acest fel. Iniţiatorii campaniei îndeamnă pe toţi participanţii la trafic, nu doar pe motociclişti, să se alăture acestui efort de a trage un semnal de alarmă pentru autorităţi.


"Campania
nu este a motocicliştilor pentru motociclişti, se adresează tuturor participanţilor la trafic afectaţi de gropi şi de către carosabilul degradat. Gropile existau, noi am marcat posibilitatea producerii de viitoare victime" spun cei de la Dac Motors.

Oricine doreşte să participe o poate face, folosind macheta, numită Gropilă, şi cretă sau vopsea nepermanentă.




"Gropilă este un altfel de shotron. Cineva, mai devreme sau mai târziu va arunca piatra în el şi va sări! Folosiţi-l pe Gropilă si semnalaţi locurile de pe carosabil din toată ţara ce pot contribui la apariţia victimelor viitoare, poate aşa vor fi mai puţine" îndeamnă iniţiatorii campaniei.

Niciun comentariu: