duminică, 26 iunie 2011

Legea discriminarii...!

Legea 48/2002, “Legea Discriminării”. Titlul ei oficial este Legea nr. 48/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare

http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/48_2002.php
6. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
Art. 4.In intelesul prezentei ordonante, categorie defavorizata este acea categorie de persoane care fie se afla pe o pozitie de inegalitate in raport cu majoritatea cetatenilor din cauza originii sociale ori a unui handicap, fie se confrunta cu un comportament de respingere si marginalizare generat de cauze specifice, cum ar fi o boala cronica necontagioasa ori infectarea HIV, statutul de refugiat sau azilant.”

11. Articolul 10 va avea urmatorul cuprins:
“Art. 10.
Constituie contraventie, conform prezentei ordonante, daca fapta nu intra sub incidenta legii penale, discriminarea unei persoane fizice, a unui grup de persoane din cauza apartenentei acestora ori a persoanelor care administreaza persoana juridica la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala sau la o categorie defavorizata, respectiv din cauza convingerilor, varstei, sexului sau orientarii sexuale a persoanelor in cauza prin: (…)
f) refuzarea accesului unei persoane sau unui grup de persoane la serviciile oferite de magazine, hoteluri, restaurante, baruri, discoteci sau de orice alti prestatori de servicii, indiferent daca sunt in proprietate privata sau publica;
Incă o lămurire: cadrul legal permite managerilor unităților să-și selecteze clientela. Dar numai în limitele legii. Nu după capul fiecăruia. Pentru că nu, nu poți face orice vrei tu nici măcar în proprietatea ta privată.

Sursa; Andrei Crivat

Felicitari prin Tehnica Quilling 29!

Vaze cu flori prin tehnica quilling, mie mi au placut mult cum a iesit prima asa ca m-am hotarat sa fac cate o culoare din fiecare. Am folosit carton si fasii de hartie, lipici...si multa munca.Sper sa va placa.












"Copierea si insusirea oricarui material de pe acest site este strict interzisa!Cine isi va insusi poze si le va folosi  intra sub incidenta raspunderii civile delictuale (art. 998 - 999 c.civ.).

miercuri, 22 iunie 2011

Un club din oraș care a interzis accesul unei persoane cu handicap...sa intre?

Timișorenii boicotează pe internet un club din oraș care a interzis accesul unei persoane cu handicap
e strigator la cer ce se intampla sa va povestesc Cluburi in care am intrat si am fost sustinuta; IRON CITY (Bucuresti) ; Biker"s Club (Otopeni);barul SHOUT ( Constanta);Barul ' La ursul"(Bucuresti) The Silver Church ( Bucuresti) daca am uitat pe careva trageti ma de maneca . Totii m-au sustinut, chiar daca nu aveau rampe in toate am fost carata in brate si lasata sa intru.
Barul cu pricina din Tm si a cerut scuze...iar pe inregistrare menegerul spune; Nu lucram cu astfel de persoane? Eu il intreb care este diferenta intre mine si tine?
Ce am eu, de nu lucrezi cu astfel de persoane?
Clubul are dreptul de a-si selecta clientela, dar nu pe criterii discriminatorii...si cat e un club public unde se taie bilete de intrare, au casa de marcaj.Si subiectiv si obiectiv privind nu au nicio scuza. Daca Doamne fereste, oricare din noi ( si aici spun despre mine..ca am ajuns asa din vina altcuiva) ar ajunge vreodata sa traiasca in scaun cu rotile si ar lupta pentru o viata normala, cum s-ar simti cand fiecare usa ii este inchisa in fata. Noi nu avem drepturi?

Unei foste regine a frumusetii i se interzice accesul intr-un club din Timisoara pentru ca este in scaun cu rotile

http://www.tion.ro/unei-foste-regine-a-frumusetii-i-se-interzice-accesul-intr-un-club-din-timisoara-pentru-ca-este-in-scaun-cu-rotile/938385

Haide ti sa o sustinem!


Situaţie fără precedent la Timişoara. O tânără de 33 de ani, imobilizată într-un scaun cu rotile, nu a fost lăsată să intre în Clubul Heaven pe motiv că ar crea disconfort clienţilor aflaţi în local. Lavinia Rausch este fostă Miss World University Timişoara, dar şi una dintre tinerele care s-au clasat pe podiumul concursului de frumuseţe Miss Vest din 1998.
(44 comentarii)

* Inregistrare audio: Discutia dintre Lavinia Rausch si bodyguardul clubului

Lavinia Rausch a rămas ţintuită într-un scaun cu rotile în 2003, în urma unui accident de maşină. Şi-a fracturat atunci coloana și nu va mai putea merge niciodată. În 2008 a plecat în Germania, pentru tratament la o clinică de specialitate, iar acolo l-a cunoscut pe actualul ei soţ, Ralph Rausch. Săptămâna trecută, tânăra şi soţul ei au venit în România pentru a-şi vizita rudele de aici. O prietenă de-a Laviniei a fost cea care i-a invitat pe cei doi în oraş şi, pentru că era sâmbătă, a ales Clubul Heaven. Ajunşi la poarta discotecii tinerii s-au lovit însă de refuzul angajaţilor de a le permite accesul în incintă.

“Bodyguardul s-a uitat la mine, m-a scanat parcă. S-a adresat apoi soţului meu, care mă ajută să mă deplasez. I-a spus că el şi prietena mea pot intra, dar eu nu am ce căuta acolo pentru că sunt în scaun cu rotile. Degeaba le-am explicat celor de la intrare că nu este normal ceea ce fac. Nu am dungă roşie în buletin, nu trag lumea de păr şi nici nu fac scandal. Voiam doar să văd clubul, să beau un suc. M-a deranjat atitudinea lor faţă de mine”, spune Lavinia Rausch.

Motivul pentru care tânăra a fost ţinută la poartă, spun reprezentanţii clubului, este… disconfortul pe care l-ar fi creat celorlalți clienți.

“Nu suntem instituţie publică sau de stat să fim obligaţi să lucrăm cu astfel de persoane. Clubul nu este amenajat pentru cei cu astfel de deficienţe şi ar fi reprezentat un disconfort atât pentru ea cât şi pentru persoanele care au venit la noi să se distreze şi ar fi văzut-o în scaunul cu rotile. Era foarte aglomerat în momentul în care au încercat să intre, culoarele sunt foarte înguste”, spune Liviu Ciubota, şeful de sală al Clubului Heaven din Timișoara.

Şi pentru a demonstra că situaţia nu a fost o întâmplare, Lavinia şi Ralph Rausch au decis să se întoarcă într-o altă zi la club, însoţiţi de reporterii www.tion.ro, în momentul în care în local nu se aflau foarte mulţi clienţi.

“V-am spus şi sâmbătă care-i situaţia. Nu puteţi intra aşa aici”. Aceasta a fost replica pe care i-au dat-o cei de la intrarea in club tinerei.

Situaţia este catalogată ca fiind fără precedent de către reprezentanţii asociaţilor de profil care apără drepturile persoanelor cu handicap locomotor.

“Mi se pare ciudat pentru că aud pentru prima dată despre astfel de probleme. Îmi pare rău că oamenii aflaţi în această situaţie nu vin să ne spună tot timpul despre astfel de cazuri. Este vorba clar de discriminare şi se poate acţiona legal ca atare. Ar trebui să le interzică intrarea şi urâţilor in club spre exemplu. Este şi ăsta un handicap”, spune Emil Gama, vicepreşedintele Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Locomotor.

Sursa ;

duminică, 12 iunie 2011

La spital- un AIT neprevazut!

Totul a inceput duminica cand mi- a amortit mama stanga cu gura cu tot. Aveam senzatia ca mi-a facut cineva o injectie in masea. M-am panicat imediat deoarece eu imi foloseesc mainile la turatie maxima. Am sunat repede asistenta si mi a zis ca nu se dau trimiteri nici retete. Asa ca m-am dus la consultatie la neurolog si am platit taxa de consultatie 70 ron , de fapt eu speram ca scap numai cu o reteta ...dar nu a fost dupa bunul plac al meu, spunandu-mi ca; accidentele ischemice tranzitorii sunt periculoase, reteta nu vezi dar va trebui sa imi semnezi ca refuzi internarea.Am inceput sa plang..de obicei merg cu drag la spital, doar la recuperare.Si asa am ajuns la spital , am stat in prima seara pe o canapea ca nu erau locuri, prea incomoda pentru dizabilitatea mea. Mi au facut tomografie in seara aia, mi-a luat sange, mi-a facut EKG . Noaptea a trecut destul de greu, ma intorceam de pe o parte pe alta, o persoana a decedat in salon si a fost lasata pana la 7 cand au venit bracardierii.ca de doar la noi  se poate intampla asta, o alta pacienta a facut o criza de nervi.. Dupa ce au luat-o nu a dezinfectat cu nimic,a aruncat alt cerceaf pe pat si urmatorul la rand. Alte 3 persoane erau in coma tot cu AVC, pe urma adusese si 2 barbati...va da ti seama nu mai sanatoasa sa iesi de acolo. Mi au facut si IRM ..oricum aveam credinta ca vor iesi buna fara sechele lasate si mai aveam o armata care se rugau si posteau pentru mine. In fiecare zi o intrebam pe doctora, eu cand plec acasa. In spital mi-au dat decat jumate de aspirina restul am cumparat.reteta voi face 6 luni tratament . a zici ca s beata ametit de la medicamente, cei din casa ma considera zombi de 3 zile, nu am vorbit coerent..sau nu puteam sa ma fac inteleasa. Mana stg o am putin slaba dar sper ca cu recuperare si minuni isi va reveni.
Sfatul medicului; evitarea expuneri la temperaturi externe, stari conflictuale, repauz prelungit tratament 6 luni; la o luna la control. Multumesc celor care au fost alaturi de mine si m-au sustinut.

miercuri, 1 iunie 2011

Terapia mea ocupationala...comercializata de altii!

Azi ma uitam pe net si spre surprinderea mea am vazut poze , felicitari facute de mine bagate la comercializare, (pozele luate de aici de pe blogg), mai ales ca ele au fost facute ca o terapie ocupationala si nu pentru comercializare. Acum astept scrisoarea legala de la avocat si sper ca cel care sa ocupat de acest lucru sa ia masuri..Ca dovada atasaz linkk;
http://cadouripersonalizate.afacerisibani.ro/felicitari-manuale/89-felicitare-quilling-24.html
Felicitarile cu nr 24; 25; 26; 27; 28; 29; 30; 31; 32; 33; 34;35; 36; Felicitare pasti cruci(3); 37; 38; 39; 40;